
La Marzocco prichádza so širokou škálou možností, ktoré reflektujú rôzne požiadavky baristov. Manuálne konfigurácie dovoľujú baristom experimentovať a preukazovať svoje zručnosti pri absolútne manuálnej kontrole extrakcie každého espressa. Naopak, tie automatické prinášajú čoraz viac želanú konzistenciu a precíznosť, ktoré naše odvetvie vyžaduje. Pri výbere treba zohľadniť najmä polohu Vášho podniku, zameranie ako aj objemovú náročnosť.
MP – Mechanical Paddle
Mechanická páka, ktorá umožňuje baristovi manuálne kontrolovať úroveň preinfúzie – jej tlaku a času. Barista manuálne otáča pádlo na hlave kávovaru, čím spúšťa a zastavuje extrakciu v čase a objeme, ktorý si sám zvolí.
EP – Electronical Paddle
Táto konfigurácia je založená na profilovaní tlaku počas extrakcie kávy. Umožňuje baristovi kontrolovať tlak extrakcie počas každej fázy extrakcie. Táto funkcia vie byť ovládaná plne manuálne, alebo je možné ju elektronicky nastaviť.
EE – Semi Automatic
Poloautomatická páka, ktorá prichádza buď vo verzií mechanického pádla alebo gombíka, ktorými barista spúšťa a vypína extrakciu kávy v čase a objeme, ktorý si sám zvolí.
AV – Auto Volumetric
Automatická volumetria, pri ktorej barista za pomoci tlačidiel spúšťa prednastavenú dávku vody, ktorá prichádza do styku s pomletou kávou.
ABR – integrované váhy
Integrované váhy v odpadovej miske kávovaru, ktoré zabezpečujú absolútnu precíznosť pri vopred nastavených receptoch espressa. Dokonalý pomer kávy a vody, shot za shotom.







Glossary La Marzocco
Dual Bojler systém
Táto technológia bola patentovaná firmou La Marzocco v roku 1970. Táto technológia sa opiera o premisu, že teplota vody pri príprave kávy je rovnako dôležitá, ak nie aj dôležitejšia ako tlak vody pri príprave kávy. Duálnym bojlerovým riešením umožňuje La Marzocco oddeliť parný bojler od kávového, čím dovoľuje baristom nastavenie špecifickej teploty na prípravu kávy a udržuje jej stability a konzistenciu.
Saturované hlavy kávovaru
Systém, ktorý vznikol v súčinnosti s Dual Bojler technológiou, je založený na prítomnosti zohriatej vody priamo v hlave kávovaru, bez vzduchu. Prax ukazuje, že zmes vody a vzduchu v hlave kávovaru znižujú teplotnú stabilitu kávovaru. Navyše, hlava kávovaru je priamo umiestnená na kávovom bojleri, čo zabezpečuje kontinuálnu cirkuláciu vody a ponúka baristom dokonalú konzistenciu teploty vody na prípravu espressa.
Izolované bojleri
La Marzocco verí, že izolácia bojlerov šetrí energiu. Spoločne s prihliadaním na stabilitu teploty vody v kávovare má La Marzocoo na mysli aj dopad používania ich kávovarov na životné prostredie. Izolácia zabezpečuje menší rozptyl tepla do okolia, čím zefektívňuje energetickú náročnosť ich kávovarov.
PID kontrola teploty vody
PID snímač pracuje s algoritmom, ktorý reguluje kedy a ako dlho pracuje špirála kávovaru. PID snímač zefektívňuje energetickú náročnosť kávovarov a zároveň reguluje teplotu vody, čím navyše dosahuje nižšiu odchýlku teploty vody počas používania kávovaru. Barista má možnosť nastaviť si presnú teplotu vody za pomoci elektroniky v kávovare.
Nehrdzavejúca oceľ
S cieľom skonštruovať každý kávovar z tých najkvalitnejších materiálov, používa La Marzocco na výrobu kávovarov nehrdzavejúcu oceľ. Pri výrobe bojlerov je používaná iba chirurgická oceľ s označením AISI 316L. Tento materiál drasticky znižuje riziko uvoľňovania ťažkých kovov do vody.
Ručná výroba
Každý kávovar La Marzocco je ručne konštruovaný . Vo výrobe nie sú používané žiadne roboty, takže každý kávovar prejde rukami desiatky skúsených remeselníkov. Výroba jedného kávovaru trvá zhruba 2 pracovné týždne.