Bratislava sa môže tešiť novej, skutočnej gastronomickej lahôdke. Nová remeselná pekáreň SUBO nedávno otvorila na Hodžovom námestí.
Za vznikom pekárne stoja Juraj Hanulay a Renáta Hečková, ktorí sú známi svojimi úspešnými projektmi v oblasti gastronómie. Juraj, zakladateľ populárnych podnikov ako Korner kávabar či Mimóza gelato, spolu s Renátou, zakladateľkou Kolachella a iniciátorkou Brunch Bratislava, prinášajú do hlavného mesta novú chuť.

Projekt Subo sa začal plánovať pred viac ako dvomi rokmi. Za ten čas prešiel svojím vývojom, dokonca aj obmenou identity.
„Práve za identitou SUBA a taktiež jeho názvom stojí štúdio Andrej&Andrej. Názov SUBO odkazuje na predošlú prevádzku, ktorá je s týmto miestom takmer desať rokov spätá. Zároveň svojou zvukomalebnosťou pridaním písmena ‚o‘ evokuje v prvom pláne Japonsko (podobnosť so sumo), a tak mal byť ladený aj vizuál prevádzky,“ prezradil nám Juraj.
SUBO prešlo svojím vývojom a pri prvých produktových plánoch tomu Juraj prispôsobil aj výber prevádzok, v ktorých stážoval. Medzi ne patrí napríklad pražské Krokitchen či U Kalendu. Každá z týchto prevádzok je úplne iná a Juraj si z toho vzal to, čo je prínosné pre SUBO.